Hae keskon vuosiraportista 2015

Autokauppa

VV-Auto on Volkswagen-konsernin valmistamien autojen maahantuontiin, vähittäiskauppaan ja jälkimarkkinointiin erikoistunut autoalan yritys.

VV-Auto on Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautojen sekä Volkswagen-hyötyautojen maahantuoja ja markkinoija Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. VV-Auto toimii myös merkittävänä autojen vähittäiskauppiaana ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. VV-Auton henkilö- ja hyötyautoasiakkaita palvellaan kattavan jälleenmyynti- ja huoltoverkoston kautta koko Suomessa. VV-Auton henkilöstömäärä vuoden 2015 lopussa oli 783.

Vuoden 2015 aikana Volkswagen-, Audi- ja SEAT-mallistot uusiutuivat ja laajentuivat. Uusina malleina markkinoille tulivat muun muassa Volkswagenin Touran, Passat GTE ja Alltrack sekä Golf Alltrack, GTD Variant ja R Variant, Audin Q7 ja A4 sekä SEATin Leon ST Cupra -farmari. Volkswagen-hyötyautojen vuoden uutuuksia olivat Caddy ja kuudennen sukupolven Transporter.

Volkswagen rikkoi omia ennätyksiään olemalla vuonna 2015 jo viidennen kerran peräkkäin Suomen ostetuin henkilöauto- ja pakettiautomerkki. Audi ylsi jo 12:ntena vuonna peräkkäin saksalaisten premium-autojen eniten rekisteröidyksi merkiksi Suomessa.

Syyskuussa 2015 Kalifornian ilmanlaadun komissio (CARB) ja ympäristönsuojeluvirasto (EPA) löysivät Volkswagen-konsernin tyypin EA 189 -dieselmoottorilla varustetuista autoista typen oksideja (NOx) säätelevän moottoriohjelmiston. Kyseessä olevien autojen korjaustoimenpiteet Euroopassa vahvistettiin joulukuussa, ja Saksan viranomainen (KBA) on ne hyväksynyt. Takaisinkutsukampanja alkaa Suomessa vuoden 2016 aikana. Lue lisää GRI-raportista

Konekeskon MAN-liiketoimintayksikön toiminnot siirtyivät 1.1.2016 alkaen VV-Auto Group Oy:lle. MAN Truck & Bus Center liitettiin osaksi VV-Autotalot Oy:tä. MAN Truck & Bus Centerillä on myyntipisteet Espoossa, Kouvolassa, Kuopiossa, Seinäjoella, Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Turun ja Porin sekä Tampereen markkina-alueilla VV-Auto Groupin MAN-jälleenmyyjänä toimii Suvanto Trucks Oy. Jälkimarkkinointipalveluista vastaa jatkossakin olemassa oleva MAN-merkkihuoltoverkosto.

Toiminnassa:
VV-Auto on kunnianhimoinen ja innovatiivinen bränditalo

VV-Autolla on 1,1 miljoonaa asiakkuutta Suomessa. Yhteistyö yhden maailman suurimman autokonsernin kanssa takaa monipuoliset ja globaalit kehittymismahdollisuudet. Edustamiamme brändejä ovat Audi, SEAT, Volkswagen, Volkswagen-hyötyautot ja MAN. Huippubrändit vaativat rinnalleen huipputekijät. Tutustu yhteen ammattilaisistamme ja katso video. Lisää ammattilaisia löydät osoitteesta www.vv-auto.fi/rekrytointi.

Katso video

Autokaupan kilpailuedut

 • Kansainväliset brändit ja vahva markkina-asema
 • Monipuoliset ja monikanavaiset palvelut, ammattitaitoinen henkilöstö
 • Vahva myynti- ja jälkimarkkinointiverkosto, tehokas logistiikka

Markkinat

 • Vuonna 2015 Suomessa ensirekisteröitiin 108 812 henkilöautoa ja 11 431 pakettiautoa. Henkilöautomarkkinat kasvoivat edellisestä vuodesta 2,4 % ja pakettiautomarkkinat 7,6 %.
 • Volkswagen oli sekä henkilö- että pakettiautojen rekisteröintitilastoissa eniten rekisteröity automerkki. VV-Auton maahantuomien autojen rekisteröinnit olivat yhteensä 22 814 autoa.

Markkinaosuudet

Autokauppa, Suomi
 • VV-Auton markkinaosuus 19,0 % (Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautot sekä Volkswagen-hyötyautot yhteensä)
 • Volkswagen-henkilöautot 11,9 %
 • Audi 5,0 %
 • SEAT 1,6 %
 • Volkswagen-hyötyautot 25,0 %
Tiesitkö, että
 • Uusi Audi A4 ja uusi Volkswagen Touran ovat luokkansa turvallisimpia autoja. Euro NCAP -konsortio palkitsi molemmat mallit parhaalla viiden tähden tuloksella aikuis- ja lapsimatkustajien turvallisuudesta sekä jalankulkijaturvallisuudesta ja turvallisuutta lisäävistä kuljettajaa avustavista innovatiivista järjestelmistä.
 • SEAT Leon ST Cupra teki uuden ennätyksen selvittämällä Nürburgringin kuuluisan Nordschleifen-moottoriradan aikaan 7:58.12 min. Kierrosaika on kaikkien aikojen nopein farmariautolla ajettu aika.
 • Uusi kuudennen sukupolven Volkswagen Transporter äänestettiin kansainvälisen Van of the Year 2016 -kilpailun voittajaksi. Tuomaristo koostui hyötyautoihin erikoistuneista toimittajista, jotka edustivat 24 Euroopan maata.
 • Suomen vuoden 2015 ekoautoksi valittiin SEAT Mii Ecofuel, ja Volkswagen Caddy Maxi TGI saavutti korkeimmat ympäristö- ja yhteispisteet. Volkswagen Group oli puolestaan vuoden ekoautovalmistaja, sillä se oli sekä määrällisesti että laadullisesti paras mukana olleista 12 autonvalmistajasta. Suomen vuoden ekoauton valinnasta vastasi vuonna 2015 ensimmäisen kerran tekniikan ja ympäristönsuojelun asiantuntijajärjestö Tekniikka elämää palvelemaan ry.

Strategiset painopisteet

Strateginen tavoite
 • Pyrimme entistä tiiviimpään yhteistyöhön Volkswagen-konsernin kanssa
Mitä teemme
 • Kehitetään uusia palvelumalleja yhdessä Volkswagen-konsernin kanssa
 • Markkinajohtajuuden säilyttäminen Suomen henkilö- ja pakettiautokaupassa
 • Volkswagen-henkilö- ja -hyötyautojen, Audin ja SEATin markkinaosuuden kasvattaminen
 • Myynnin kasvattaminen Baltiassa
 • SEATin markkinaosuuden kasvattaminen Baltiassa
 • Kehitämme digitaalisia palveluitamme
 • Monikanavaisen myynnin ja asiakaspalvelun käynnistäminen
Autokauppa lukuina
LukumääräMyynti (alv 0 %),
milj. €
Vähittäismyynti ja kauppojen lukumäärät2015201420152014
VV-Auto, vähittäiskauppa910373389
VV-Auto, maahantuonti397398
Autokauppa yhteensä910770787
Autokaupan avainluvut20152014
LiikevaihtoMilj. €748766
LiikevoittoMilj. €26,128,9
Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriäMilj. €26,128,9
Liikevoitto liikevaihdosta ilman kertaluonteisia eriä%3,53,8
InvestoinnitMilj. €1613
Sidottu pääomaMilj. €10496
Sidotun pääoman tuotto ilman kertaluonteisia eriä%25,230,1
Henkilökunta keskimäärin780825
Kiinteistöt20152014
Omistuskohteet, pääomatMilj. €6057
Omistuskohteet, pinta-ala1 000 m24747
Vuokrakohteet, vuokravastuuMilj. €911
Vuokrakohteet, pinta-ala1 000 m22020